Глобальний обсяг прямих інвестицій в нерухомість за 9 місяців зріс на 23% - до 463 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний обсяг прямих інвестицій в нерухомість за 9 місяців зріс на 23% - до 463 млрд дол

Нерухомість
396
Обсяг прямих інвестицій в світовий ринок нерухомості за січень-вересень 2014 р. досяг 463 млрд дол., Що на 23% вище сумарного показника перших трьох кварталів 2013 (378 млрд дол.). Про це свідчать попередні дані міжнародної компанії JLL, поширені прес-службою компанії.
Обсяг прямих інвестицій в світовий ринок нерухомості за ІІІ квартал 2014 р. досяг 165 млрд дол., збільшившись на 4% до показника ІІ кварталу поточного року і на 13% до результату аналогічного періоду минулого року.
“На ринку нерухомості в світі як і раніше спостерігається зростання вкладень в преміальні і “другорядні” об’єкти, що стимулює конкуренцію і інтерес з боку клієнтів. З урахуванням значного обсягу капіталу, який інвестори готові вкласти в нерухомість найближчим часом, ми прогнозуємо річний обсяг угод в секторі на 700 млрд дол. Останній раз такий результат був зареєстрований в 2006 р.”, – прокоментував керівник групи світових фінансових ринків та інвестицій компанії JLL Артур де Хааста.
Серед країн Північної та Південної Америки значне зростання активності було зафіксовано в США, Бразилії та Мексиці, в результаті обсяг угод в регіоні в третьому кварталі досяг 78 млрд дол. (Зростання на 16% до результату другого кварталу 2014 р. і на 23% до третього кварталу 2013 р.). В цілому за дев’ять місяців обсяг транзакцій в регіоні склав 207 млрд дол., збільшившись на 35% відносно показника аналогічного періоду минулого року.
Обсяг інвестиційних угод в Європі за липень-вересень 2014 р. досяг 56 млрд дол., що на 5% нижче результату квітня-червня кварталу 2014 р. але на 7% вище показника аналогічного періоду 2013 р. За три квартали поточного року обсяг вкладень досяг 170 млрд дол., продемонструвавши зростання у порівнянні з минулим роком на 26% в доларах США і на 22% в євро. Високі показники на ринках Франції, Німеччини та Великобританії підкріплюються дедалі більшою активністю інвесторів на “периферійних” ринках Центральної та Східної Європи (зростання на 35%), країн Бенілюксу (на 56%), країн Північної (на 20%) і Південної Європи (до 72 %).
Ситуація на інвестиційних ринках країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону була стабільною в минулому кварталі, обсяг вкладень в нерухомість склав 31 млрд дол. Хоча цей показник на 3% поступається результату другого кварталу 2014 р., він зріс на 3% в порівнянні з аналогічним періодом 2013 р ., що скорочує розрив між показниками минулого та поточного років. В результаті в цілому з початку 2014 р. обсяг транзакцій в регіоні поступився лише 4% показнику трьох кварталів минулого року і склав 86 млрд дол. Тоді як в Австралії і Японії спостерігається зростання обсягу угод, активність інвесторів в Китаї знизилася на 30% порівняно з результатом дев’яти місяців 2013р. Втім, цей спад носить тимчасовий характер, бо глобальні інвестори, як і раніше, проявляють високий інтерес до китайської нерухомості.
“Динаміка попиту з боку орендарів в 2014 р. і раніше стимулює інвестиційну активність. Повільне виведення на ринок нових об’єктів, яке спостерігається вже протягом кількох років, означає істотне зростання орендної плати в об’єктах підвищеного попиту. Це дає інвесторам впевненість у майбутній прибутковості своїх активів, і вони готові вкладатися в додаткові проекти”, – додав директор відділу досліджень світових фінансових ринків та інвестицій компанії JLL Девід Грін-Морган.
Як раніше повідомив голова комітету Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) по статистиці і аналітиці Едуард Бразас, ситуація на ринку продажу житла в Києві та містах-мільйонниках до кінця 2014 року буде стабільно погана, в той же час різкого падіння цін не передбачається, тенденції будуть різнитися по регіонах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас