МОЗ підписало договорів про держзакупівлю ліків і медприладів на 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ підписало договорів про держзакупівлю ліків і медприладів на 500 млн грн

Казна та Політика
178
Міністерство охорони здоров’я України підписало договорів на державну закупівлю ліків і медичних приладів на суму близько 500 млн грн. Про це під час брифінгу розповів заступник Міністра охорони здоров’я України Євген Мороз.
Він зазначив, що загальна сума державних закупівель лікарських засобів та медичних приладів за різними програмами в цьому році становить 2 млрд 160 млн грн.
“Оплачено рахунки на 104 млн грн, підписали договорів на 500 млн грн і процедура закупівлі йде на 879 млн грн”, – поінформував він.
Він підкреслив, що державні закупівлі ліків цього року суттєво затягуються через велику кількість скарг до Антимонопольного комітету України. За його словами, з початку року заблокували лотів на близько 1,5 млрд грн.
“Вирішення ситуації бачимо в продовженні роботи із закупівлі і ми зараз її інтенсивно проводимо з новою командою. Постараємося те, що не зробили попередники, зробити в стислі терміни. Із завтрашнього дня ми починаємо інтенсивне розкриття пропозицій учасників, всі процедури для цього вже зроблені”, – зазначив він.
Чиновник також розповів, що хворі, які залежать від проведення торгів, зараз “живуть за рахунок залишків препаратів з минулого року або тих, які закуповуються за рахунок місцевих бюджетів”.
Як повідомлялося, станом на 10 жовтня до Антимонопольного комітету України надійшло 700 скарг на дії замовників при проведенні державних закупівель.
Водночас близько є 130 скарг до організації процедур державних закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас