Мер Лондона вимагає ввести квоти для мігрантів з Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Лондона вимагає ввести квоти для мігрантів з Євросоюзу

Світ
529
Мер Лондона Борис Джонсон закликав ввести квоти для мігрантів з країн Євросоюзу. Про це політик написав у своїй статті для The Telegraph. На його думку, виборці розгнівані імміграційною політикою держави і тим, що Британія не контролює власні кордони.
При цьому Джонсон підкреслює, що більшість незадоволених зовсім не є расистами або дурнями. “Вони помічають невідповідності і протестують насправді не проти самих іммігрантів, їх злить сама система, яка вийшла з-під контролю”.
Він також відзначає, що “Британія – це Америка Євросоюзу, місце, куди хочуть переїхати люди, магніт для натовпів в Кале”.
У зв’язку з цим він вважає розумним вжити заходів, які допоможуть керувати цим процесом, у тому числі ввести квоти на в’їзд і бальну систему при видачі посвідки на проживання.
“Було б божевіллям закривати кордони для обдарованих людей, але не менше безумство – продовжувати користуватися системою, яка не дозволяє навіть приблизно оцінити кількість іммігрантів і те, яким вантажем вони ляжуть на плечі держави”, – пише Джонсон.
При цьому столичний мер звинувачує у трагедії екс-прем’єра Тоні Блера, який не подбав про те, щоб впровадити в країні систему прикордонконтролю після рекордного розширення ЄС в 2004 році. Тоді в Євросоюз одночасно вступили Кіпр, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина та Словенія, і потік переселенців зі Східної Європи хлинув у багатші країни, в тому числі до Великобританії.
На думку The Telegraph, пропозиції Джонсона складуть основу повістки, яку його Консервативна партія запропонує виборцям, а також стануть предметом переговорів з Євросоюзом напередодні запропонованого референдуму про вихід з ЄС, який може пройти в 2017 році.
В останні роки виборці Консервативної партії починають іти до Партії незалежності, яка займає дуже жорстку позицію з питань міграції та багато хто вважає її популістською і націоналістичною. Слідом за виборцями консерватори почали втрачати і спонсорів, які також віддали перевагу “незалежним”.
Нагадаємо також, що на травневих виборах до Європарламенту Партія незалежності перемогла, обійшовши як консерваторів, так і їхніх традиційних суперників – лейбористів.
У 2015 році будуть проводитися чергові вибори до британського парламенту, і в поточній ситуації втрата місць у ньому може коштувати лідерства в своїх партіях і консерватору Кемерону, і главі опозиційної партії лейбористів Мілібенду.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас