Ощадбанк надасть "Нафтогазу України" банківські контргарантії для імпорту газу з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк надасть "Нафтогазу України" банківські контргарантії для імпорту газу з Європи

Кредит&Депозит
215
Державний Ощадбанк став переможцем тендера НАК “Нафтогаз України” на надання безвідкличних безумовних банківських платіжних контргарантій на граничну суму $40 млн або EUR40 млн.
Згідно з оголошенням держхолдингу в “Віснику державних закупівель”, пропозиція Ощадбанку вартістю обслуговування $807,056 тис. (без ПДВ) акцептована 10 жовтня 2014.
В торгах також взяв участь ПАТ “Дельта Банк” з ціною послуги $ 811,111 тис. (без ПДВ).
Призначення фінансової послуги: для отримання безвідкличних безумовних банківських гарантій платежу за першою вимогою від іноземних банків, які мають кредитний рейтинг не нижче Baa2 Moody’s, або аналогічний від S & P або Fitch, для забезпечення придбання та транспортування природного газу в Україну через європейські газотранспортні системи шляхом укладення відповідних договорів з постачальниками природного газу та / або операторами ГТС, зокрема Eustream (Словаччина).
Як повідомлялося, аналогічний тендер на надання безумовних, безвідкличних банківських платіжних контргарантій, але на суму $15 млн або EUR15 млн “Нафтогаз України” оголосив 17 липня, але визнав торги не відбулися.
“Нафтогаз України” до 2019 року викупив більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для поставок природного за маршрутом європейський ринок газу – Україна.
У вересні 2014 року Україна імпортувала з боку Словаччини близько 779 млн куб. м природного газу, 1-11 жовтня – ще 280 млн куб. м. При цьому ще в період тестових поставок природного газу з боку Словаччини в Україну з 16 серпня по 1 вересня надійшло близько 135 млн куб. м природного газу.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Ощадбанк займає друге місце (115,648 млрд грн) серед 173 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас