Україна скоротила заявку на зимові поставки газу з Росії до 4 млрд куб. м - Міненерго РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна скоротила заявку на зимові поставки газу з Росії до 4 млрд куб. м - Міненерго РФ

Енергетика
1533
Росія скоротила вимоги по першому траншу київського боргу за природний газ з $2 млрд до $1,454 млрд, Україна, в свою чергу, скоротила заявку на зимові поставки газу з 5 млрд куб. м до 4 млрд куб. м.
“Наша остання пропозиція до того, як почнуться поставки, зробити погашення боргу за листопад-грудень 2013 року в сумі $1,454 млрд”, – повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак журналістам.
Раніше повідомлялося, що російська сторона пропонувала визначити розмір першого траншу, який підлягає оплаті до початку перших поставок російського газу в Україну, в розмірі $2 млрд.
“Цю офіційно оформлену пропозиціюя ми направили в Єврокомісію 3 жовтня. України поки не акцептувала його. Єврокомісія з нашою пропозицією була згодна з самого початку”, – додав А.Новак.
За його словами, зі свого боку, Київ направив до Брюсселя пропозиції щодо зниження обсягу поставок російського газу цієї зими з 5 млрд. куб. м до 4 млрд куб. м.
А.Новак додав, що українській стороні необхідно уточнити свої потреби за графіком отримання газу, в залежності від цього буде визначатися сума передплати для першого місяця поставок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас