Проблема too big to fail буде вирішена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблема too big to fail буде вирішена

Фондовий ринок
2249
Індустрія виробничих фінансових інструментів обсягом $700 трлн пішла на фундаментальну реформу з січня поточного року, спрямовану на закриття збанкрутілих банків без дестабілізації ринків.
Міжнародна асоціація свопів і деривативів (ISDA) і 18 великих банків, що домінують на ринку в даний час, дозволять фінансовим регулятором накладати тимчасову заборону, щоб запобігти ажіотажу на контракти за деривативами, якщо у банку з’явилися проблеми.
Призупинення дасть час регуляторам переконатися, що важливі підрозділи банків, а зокрема, ті, хто відповідальний за клієнтські рахунки, йдуть на пом’якшення, в той час як інші ліквідовані або продані за всіма правилами.
Це допоможе уникнути ринкового колапсу, який був спровокований крахом Lehman Brothers в 2008 р і покласти край проблемам банків, які вважаються занадто великими, щоб лопнути.
Рада з фінансової стабільності (FSB), регулюючий орган в рамках G20, попросив ISDA внести зміни з метою запобігання проблем too-big-to-fail, коли банкам допомагали за допомогою грошей платників податків уникнути порушення ринку.
За новими умовами, поправки в деривативні контракти, такі як процентні ставки або кредитні дефолтні свопи, будуть припинені на термін не більше 48 годин.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас