США і Великобританія сьогодні проведуть тестовий крах банку для перевірки готовності до фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Великобританія сьогодні проведуть тестовий крах банку для перевірки готовності до фінансової кризи

Світ
864
Регулюючі органи США і Великобританії проведуть 13 жовтня у Вашингтоні перші спільні “військові навчання”, в рамках яких буде проведена симуляція краху великого міжнародного банку.
Метою заходу є з’ясування, наскільки обидві країни підготовлені до можливих наслідків фінансової кризи.
У ньому візьмуть участь міністр фінансів США Джек Лью та керівник Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен, а також міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн і глава Банку Англії Марк Карні. До них приєднаються високопоставлені представники інших органів фінансового нагляду, в тому числі з американських Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) і Федеральної корпорації страхування вкладів (FDIC), британського Управління з контролю дотримання норм поведінки на фінансових ринках (FCA), а також топ -менеджери провідних банків США і Великобританії, включаючи Bank of America, Goldman Sachs, Barclays і HSBC.
В ході навчання регулятори змоделюють колапс американського банку, що має філію у Великобританії, а потім перевірятиметься британський банк, що має філію в США. Захід пройде в рамках зусиль щодо зміцнення світової банківської системи.
Як зазначив міністр фінансів Великобританії Дж.Осборн, його попередник на посаді глави фінансового відомства вважав, кредитні установи, які підлягають перевірці, занадто великі, щоб збанкрутувати. Тепер Лондон і Вашингтон воліють переконатися в тому, що їх порятунок можливий і без участі платників податків.
“Ми збираємося переконатися в тому, що зможемо впоратися з таким фінінститутом, який раніше вважався занадто великим для банкрутства. І це показує ту відстань, яку ми пройшли за останні кілька років, в нарощуванні стійкості та результатів уроків з фінансової кризи”, – наводить газета The Financial Times заяву Дж.Осборна, зроблене в кулуарах щорічної сесії Міжнародного валютного фонду, що проходила у вихідні у Вашингтоні.
Британський міністр висловив упевненість в тому, що нинішні тести дадуть позитивні результати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас