S&P знизив прогноз по рейтингу Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизив прогноз по рейтингу Франції

Кредит&Депозит
198
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s змінило прогноз рейтингу Франції на “негативний” зі “стабільного”.
Відповідно до прес-релізу агентства довгостроковий суверенний кредитний рейтинг був підтверджений на рівні “AA”, короткостроковий – на рівні “A-1 +”.
Аналітики агентства очікують, що дефіцит бюджету Франції в 2014-2017 рр. в середньому складатиме 4,1% ВВП проти прогнозованих у квітні 3,2%. Оцінка середнього підвищення реального ВВП в даний період знижена до 1,2% з 1,3%, номінального ВВП – до 2% з 2,5%.
Серед позитивних факторів в економіці Франції агентство відзначає високий рівень доходів у розрахунку на душу населення і продуктивність праці у Франції, а також адекватну капіталізацію і хорошу організованість фінансового сектора.
Агентство переглянуло прогноз відносини валового держборгу до ВВП до трохи вище 98% в 2017 р з раніше очікуваних 95,5%. Відповідно очікування щодо чистого боргу до ВВП були підвищені до майже 92% з 89%.
Проте міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив CNBC, що рейтингові дії S & P відображають не економічні проблеми Франції, а труднощі єврозони.
Раніше державне статистичне агентство Insee знизило прогноз зростання економіки в 2014 р, зазначивши, що рівень безробіття виросте сильніше, ніж очікувалося.
Пониження прогнозів послідувало після очікуваного швидкого зростання економіки із стагнації. Зростання промислового виробництва не виправдало очікувань ринку, а впевненість бізнесу впала у всіх секторах економіки, повідомляє економічне агентство.
Згідно з останніми прогнозами Insee французька економіка збільшиться на 0,4% в 2014 р, а не на 0,7% в червні. Безробіття продовжуватиме рости і досягне 10,3% до кінця року, а не 10,2%, як очікувалося раніше.
Уряд Франції заявив, що він може скоротити бюджетний дефіцит нижче встановлених ЄС 3% в 2017 р, тобто на два роки пізніше обіцяного.
Дефіцит державного бюджету скоротиться до 4,3% і до 2,8% в 2017 р. Прогноз був опублікований на основі підготовки міністром фінансів Мішелем Сапеном річного бюджету уряду.
На початку 2012 р S & P першим з великої трійки рейтингових агентств змінило рейтинг Франції з рівня “ААА”, а потім і з позначки “АА +”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас