Чиновники, котрі обіймали керівні посади при Януковичі сукупно протягом 2010-2014 рр, будуть звільнені - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники, котрі обіймали керівні посади при Януковичі сукупно протягом 2010-2014 рр, будуть звільнені - Мін'юст

Казна та Політика
1104
Під закон про люстрацію підпадають чиновники, що займали керівні посади сукупно протягом року з 2010 по 2014 рік. Про це під час засідання уряду сказав міністр юстиції України Павло Петренко.
“Закон визначив імперативну норму, яка говорить, що особи, що займали вищі керівні посади за часів режиму Януковича, які займали посади міністрів, перших заступників міністрів, керівників силових структур – СБУ, Генеральної прокуратури, а також губернатори і вони знаходилися на цих посадах більше року сукупно в період з 2010 по 2014 рік, – такі особи підпадають під так звану трудову люстрацію і вони повинні бути звільнені від державного апарату протягом 10 днів з моменту набрання чинності та опублікування закону”, – зазначив П.Петренко.
Також він додав, що під люстрацію також підпадають всі прокурори, судді, які підробляли справи під час подій Майдану.
За його словами, під люстрацію також підпадають чиновники, які своїми діями підтримували сепаратистів і терористів, по яких є відповідні рішення судів. Також П.Петренко зазначив, що під люстрацію підпадають керівники комуністічноі партії.
Разом з тим міністр зазначив, що закон охоплює весь державний апарат, однак рядовим чиновникам районного рівня не варто боятися, що вони не пройдуть люстрацію. “Цей закон спрямований насамперед на найбільш високопоставлених осіб та осіб, які очолювали органи центральної влади під час режиму Януковича … Тому Льовочкін, Клюєв, Бойко, Вілкул та інші високопоставлені чиновники та інші колишні чиновники як ті, що потрапили під ознаки закону, не матимуть права займати державні посади протягом наступних 10 років”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас