Україна подала заявку на членство в ASEM - глава МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна подала заявку на членство в ASEM - глава МЗС

Казна та Політика
1033
Україна подала заявку на членство в міжнародній організації ASEM (ASEM – Asia-Europe Meeting), повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Що стосується Мілана. Наступного тижня там відбудеться саміт Європейський Союз -ASEM … Ми недавно подали офіційну заявку щодо отримання членства в цій організації. Це неформальна організація, це формат діалогу, який дозволяє вирішувати і, як мінімум, обговорювати питання глобального масштабу. Саміт , який відбудеться наступного тижня, повинен дати відмашку формальному обговоренню питання членства України “, – сказав міністр на спільній з міністром закордонних справ Німеччини прес-конференції в Берліні в п’ятницю.
За словами П.Клімкіна, процедура вступу в ASEM є тривалою. “Але я сподіваюся, що на наступному саміті ми знайдемо формальний статус в цьому форматі”, – підкреслив він.
Глава українського МЗС також нагадав, що президент України запрошений італійським головуванням взяти участь у зустрічах Міланського саміту.
Як повідомлялося, 16-17 жовтня в Мілані відбудеться 10-й саміт ASEM на рівні глав держав і урядів, він пройде під головуванням президента Європейської Ради Хермана ван Ромпея. Протягом двох днів учасники зустрічі розглянуть питання фінансово-економічного співробітництва, безпеки, а також відносини між ЄС та Азією.
АСЕМ (ASEM – Asia-Europe Meeting) – міжнародна організація, що об’єднує 51 країну Східної Азії та Європи. Кожні два роки глави держав і урядів зустрічаються на саміті АСЕМ, щоб встановити пріоритети співпраці. Ці саміти проводяться почергово в Азії і Європі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас