Відразу три банкрута: НБУ визнав неплатоспроможними банки: "Аксіома", ІнтерКредитБанк і Меліор банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відразу три банкрута: НБУ визнав неплатоспроможними банки: "Аксіома", ІнтерКредитБанк і Меліор банк

Кредит&Депозит
3895
Правління Національного банку України (НБУ) 9 жовтня 2014 прийняло рішення про віднесення ПАТ “КБ” Аксіома”, ПАТ “ІнтерКредитБанк” і ПАТ “Меліор Банк” до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба регулятора.
“За результатами здійснення нагляду за діяльністю ПАТ” КБ “Аксіома”, ПАТ “ІнтерКредитБанк” і ПАТ “Меліор Банк” з питань дотримання ними законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму Національний банк України неодноразово виявляв в їх діяльності факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу”, – пояснюють в НБУ.
За останні роки Нацбанк неодноразово привертав вищезгадані банки до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Зокрема, в 2012-2014 рр. до ПАТ “КБ “Аксіома” регулятор застосував шість заходів впливу (санкцій) за порушення зазначеного законодавства.
Разом з тим за результатами перевірок діяльності цих банків, проведених НБУ у вересні 2014 р встановлено факти здійснення масштабних операцій з готівковими коштами в національній валюті.
“Невжиття зазначеними банками заходів, достатніх для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, створили умови для здійснення ними ризикової діяльності”, – додають в Нацбанку.
Відзначимо, усі три банки відносяться до четвертої групи банків (невеликі) і за розміром активів за класифікацією займають: “Аксіома” – 131 місце, “ІнтерКредитБанк” – 149 місце, “Меліор Банк” – 147 місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас