У Кабміні обіцяють, що корупційних схем на ринку газу не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні обіцяють, що корупційних схем на ринку газу не буде

Енергетика
243
Старих корупційних, тіньових схем, коли один монопольний постачальник газу для держави, яким колись був «РосУкрЕнерго», то цього не буде. Про це сказав міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, повідомили в прес-службі КМУ.
Міністр нагадав, що голова правління «Нафтогаз України» та Прем’єр-міністр «чесно кажуть, що у нас поки що є на зиму нестача газу приблизно 5 млрд. куб. метрів. Ми повинні знайти цей газ для того, щоб пережити зиму, щоб працювала економіка».
За словами міністра, знайти необхідний газ можна за рахунок реверсного напрямку: «Перший недозавантажений напрямок – це труба з Угорщини. Якщо хтось із бізнесу в Україні має можливість купити в Євросоюзі газ, то Україна має можливість як держава, як уряд, як власник ГТС, доставити цей газ в Україну через угорське напрямок».
Відповідаючи на питання про російський газ, міністр зазначив, що «якщо хтось із української промисловості, з українських споживачів газу має можливість укласти прямі контракти в Росії, в Туркменістані на поставки газу в Україну, держава може забезпечити доставку цього газу в Україну».
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас