Ціни на житло в Лондоні знизилися вперше за три роки - RICS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в Лондоні знизилися вперше за три роки - RICS

Нерухомість
103
Ціни на житло в Лондоні знизилися вперше більш ніж за три роки і, ймовірно, продовжать падіння протягом решти цього року, пише газета Financial Times з посиланням на дані Королівського інституту дипломованих оцінювачів (RICS).
Результати опитування агентів з нерухомості, проведеного RICS, також вказали на уповільнення зростання ринку житла Великобританії в цілому після різкого підйому цін протягом року.
Згідно з результатами опитування, ціни на нерухомість в Лондоні в липні-вересні незначно опустилися в порівнянні з попередніми трьома місяцями, причому їх зниження було відзначено вперше з січня 2011 року.
Що розраховується RICS індекс цін на Лондонську нерухомість у вересні опустився нижче нульового рівня вперше з січня 2011 року.
Зростання цін на житло в цілому по країні, згідно з результатами опитування, в липні-вересні був мінімальним за 16 місяців.
В наступнs 12 місяців ціни на житло в Лондоні, як очікується, підвищаться на 1%, в цілому по країні – на 2,1%.
За минулий рік житло у Великобританії подорожчало приблизно на 10%, в Лондоні – майже на 20%. Це викликало серйозні побоювання, що перегрів ринку нерухомості може дестабілізувати економічний підйом Великобританії.
Попит на житло у Великобританії у вересні скоротився третій місяць поспіль, причому в Лондоні відзначені найістотніші темпи падіння. При цьому пропозиція житла на ринку залишається обмеженим, що стримує обсяг угод з нерухомістю, відзначають експерти.
За словами головного економіста RICS Саймона Рубінсон, той факт, що попит і пропозиція на ринку стали більш збалансованими, є позитивним фактором, який послаблює тиск на вартість житла, особливо в Лондоні.
Згідно з опублікованими напередодні даними консалтингової компанії Halifax – іпотечного підрозділу Lloyds Banking Group, ціни на житло у Великобританії в липні-вересні виросли на 2,7% в порівнянні з попереднім кварталом. У другому кварталі цього року підйом цін склав 2,9%, в першому кварталі – 3,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас