Надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку України введені ще на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку України введені ще на місяць

Енергетика
1986
Кабінет міністрів України в четвер оприлюднив на своєму сайті розпорядження №915 від 1 жовтня про введення надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку строком на місяць.
Згідно з документом, він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Перераховані в оприлюдненому розпорядженні заходи повністю повторюють ті, що вперше були введені розпорядженням уряду №764 від 13 серпня 2014 року.
Як повідомлялося, Кабмін постановою №372 від 13 серпня 2014 затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, а зазначеним вище розпорядженням №764 затвердив необхідність прийняття таких заходів. Обидва документи були оприлюднені на урядовому порталі 24 серпня.
Тимчасові надзвичайні заходи можуть застосовуватися на період, що не перевищує один місяць. При цьому Кабінет міністрів має право прийняти рішення про продовження терміну дії прийнятих тимчасових надзвичайних заходів, але не більше ніж на один місяць. Зокрема, на період застосування відповідних заходів суб’єкти електроенергетики незалежно від форми власності зобов’язані діяти відповідно до стандартів операційної безпеки функціонування об’єднаної енергетичної системи та оперативних команд і розпоряджень держпідприємства “НЕК“Укренерго”.
Необхідність прийняття відповідних заходів виникла в результаті бойових дій на Донбасі, які спричинили за собою зниження видобутку вугілля і його підвезення на електростанції, які є основними споживачами вугільної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас