Поставки ПК в світі в III кварталі знизилися на 0,5% - Gartner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки ПК в світі в III кварталі знизилися на 0,5% - Gartner

Світ
92
Світові поставки персональних комп’ютерів (ПК) у третьому кварталі знизилися на 0,5% відносно того ж періоду минулого року і склали 79,4 млн штук, свідчать попередні дані аналітичної компанії Gartner.
“Зростання на розвинених ринках було нівельоване зниженням поставок на emerging markets аналогічно тому, що ми бачили в другому кварталі 2014 року, – зазначив головний аналітик Gartner Мікако Кітагава. – Позитивні результати в Західній Європі і Північній Америці можуть бути знаком поступового відновлення комп’ютерної галузі”.
“Увага споживачів повільно повертається до купівлі ПК, оскільки проникнення планшетів досягло максимуму серед основних споживачів”, – йдеться в повідомленні. Зараз воно становить близько 40-50%.
“Слабкість на ринках, що розвиваються, відображає насичення в окремих споживчих сегментах, в яких люди можуть дозволити собі комп’ютери. Водночас споживачі, у яких немає ПК, швидше за все віддадуть перевагу недорогому планшету. Це одна з головних причин повільного зростання поставок ПК в країнах emerging markets”, – вважають експерти.
У третьому кварталі вперше частка п’яти найбільших виробників персональних комп’ютерів досягла двох третин від усього обсягу світового ринку. При цьому всі вони продемонстрували досить хороші темпи підвищення продажів.
Масштаби присутності на світовому ринку відіграють важливу роль для виживання виробників ПК, відзначає Gartner. Деякі відомі компанії вже вирішили покинути цю сферу діяльності, в їх число входять Sony і Samsung. У третьому кварталі цього року до них приєдналася Toshiba.
Китайська Lenovo в липні-вересні зміцнила позицію лідера з продажу ПК, займаючи майже п’яту частину світового ринку. При цьому компанія показала значне збільшення поставок в регіоні Європа, Близький Схід і Африка (EMEA) – на 45%. Також вона зафіксувала зростання продажів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), який в цілому продемонстрував зниження.
На другому місці в світі залишається американська Hewlett-Packard (HP) з майже 18% часткою на світовому ринку.
В США поставки ПК в третьому кварталі зросли на 4,2% відносно того ж періоду минулого року і досягли 16,6 млн одиниць. В регіоні EMEA продажі збільшилися на 9,1% – до 24 млн. Таким чином, в обох регіонах показник підвищується за підсумками третього кварталу поспіль.
Водночас поставки в АТР в липні-вересні скоротилися на 5,3% – до 26,2 млн комп’ютерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас