П'ять африканських країн почнуть в листопаді війну проти «Боко Харам» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять африканських країн почнуть в листопаді війну проти «Боко Харам»

Світ
1528
П’ять західноафриканських держав у вівторок, 7 жовтня, оголосили про плани розширити заходи проти терористичного угрупування «Боко Харам». Вони домовилися виділити додаткові підрозділи в рамках спільних сил реагування та заснувати єдиний командний центр для боротьби з ісламістами, заколот яких поширився за межі Нігерії.
Лідери Нігеру, Нігерії, Чаду і Беніну, а також представник президента Камеруну заявили після зустрічі в столиці Нігера – Ніамеї, що командний центр багатонаціональних сил на чолі з начальником штабу буде розгорнутий 20 листопада. Також країни домовилися завершити розгортання військ, щоб вже до 1 листопада сформувати в рамках національних кордонів підрозділи багатонаціональних сил.
Зустріч в Ніамеї послужила продовженням травневого саміту в Парижі, де лідери країн пообіцяли посилити взаємодію в боротьбі з «Боко Харам» після того як угруповання викрало понад 200 школярок і вчинило дії, які загрожують дестабілізувати регіон в цілому.
В останні два місяці бойовики активізували атаки, намагаючись захопити територію у віддалених районах, прилеглих до кордону Камеруну. Ймовірно, на ці дії їх надихнув приклад терористів в Іраку і Сирії. Також бойовики провели рейди в Нігері і Чаді, і влада побоюється, що географія нападів продовжуватиме розширюватися, якщо терористів не зупинити.
«Боко Харам» – радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу з західним впливом. Угрупування стоїть за більшою частиною терактів, скоєних в Нігерії. У травні 2014 Рада Безпеки ООН вніс «Боко Харам» в список терористичних організацій.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас