Долари почали продавати під жорстким контролем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долари почали продавати під жорстким контролем

Валюта
10208
Безготівкові валютні торги вчора зупинилися повністю. На міжбанку стояло котирування лише на покупку і реальних продажів долара практично не було. «Ринку, по суті, немає. Усередині, не виходячи на міжбанк, банки проводять операції по 12,95 грн / $ – і все», – підтвердив начальник відділу операцій на валютному і фінансовому ринках ОТП Банку Максим Давлад.
Зате справжній бум – на готівковому ринку. З ранку каси банків затарили доларами зі сховищ і тими, що літаками доставляли в понеділок. До них вишикувалися гігантські черги. З одного боку, люди довго чекали валюту, а з іншого – банкіри запевняють, що ажіотаж простимулював вчорашня розповідь про те, що голова НБУ Валерія Гонтарєва не змогла купити $ 200. «Так, черги у відділеннях банків є. Як через відкладений попит, так і через те, що реально продають валюту ще не всі банки. Природно, клієнти скупчуються в тих відділеннях, де долар є», – сказав голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.
У більшості невеликих відділень (особливо в спальних районах) валюта вчора закінчилася ще до 14-15 години, до вечора долар був в центрі столиці (туди його частіше підвозили). «У кожного відділення є свій валютний ліміт: відділення з великими оборотами отримують більше долара, ніж з малими. Гойдалок з покупкою ВКВ під пачку паспортів не було – це обмежувалося. У відділеннях встановлені камери відеоспостереження і все контролюється. Так само, як історії з купівлею $ 200 в декількох відділеннях одного банку: у ряді фінустанов вже є внутрішні оновлювані бази даних для валютних операцій», – повідомив заступник голови правління УкрСиббанку Костянтин Лежнін. Так що черги для покупок по $ 200 краще займати у відділеннях різних банків, в одному і тому ж можуть двічі і не продати.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас