Комітет Європарламенту не зміг прийняти рішення про продовження відміни мит для України за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту не зміг прийняти рішення про продовження відміни мит для України за спрощеною процедурою

Казна та Політика
3054
Комітет з питань іноземної торгівлі Європейського парламенту на засіданні у вівторок не підтримав пропозицію продовжити дію автономних торгових преференцій щодо України за прискореною процедурою.
Як повідомили в прес-службі групи народних партій, ряд членів комітету на чолі з лідером французького Національного фронту Марін ле Пен зуміли створити блокуючу меншість в складі однієї десятої від кількості членів комітету, що і не дало можливості прийняти рішення про продовження дії автономних заходів за прискореною процедурою.
Серед тих, хто підтримав французьку праворадикалку – Гельмут Шольц (група об’єднаних лівих, Німеччина), представники групи «Європа за демократію» Давид Борреллі (Італія) і Вільям Дартмут (Великобританія).
«Голосування проти зобов’язань ЄС у Комітеті і будь-які подальші дії з метою відкласти голосування можуть негативно вплинути на міжнародну репутацію ЄС, а також на політичну стабільність і мирний процес в Україні», – заявив з цього приводу депутат Габріеліус Ландсбергіс.
Як повідомлялося, 12 вересня комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв домовилися відкласти на один рік застосування торговельних частин угоди про асоціацію між Україною та ЄС. При цьому, Євросоюз заявив про намір продовжити на цей же термін – до 1 січня 2016 року – дію автономних торгових преференцій по відношенню до України, що полягають у скасуванні імпортних мит.
ЄС підкреслює, що рішення було прийнято як частину плану мирного врегулювання в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас