Мін'юст США готує нові звинувачення проти банків, які маніпулювали валютними курсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст США готує нові звинувачення проти банків, які маніпулювали валютними курсами

Валюта
512
Міністерство юстиції США готується до нової атаки на найбільші банки світу, які підозрюються в маніпулюванні еталонними курсовими індикаторами на валютних ринках, повідомляє International New York Times з посиланням на інформовані джерела.
Нові претензії принаймні до одного банку можуть бути висунуті вже до кінця поточного року, говорять джерела. При цьому якщо раніше метою слідчих органів були самі фінкомпанії, то тепер Мін’юст має намір притягнути до відповідальності конкретних трейдерів, відповідальних за маніпулювання курсами валют.
Зокрема, розслідування стосується ставки щоденного лондонського фіксингу – еталонного індикатора, який встановлює курси 21 світової валюти на підставі середнього значення торгових котирувань в хвилинному вікні в 16:00 за лондонським часом. Під приціл Мін’юсту потрапили найбільші банки світу, в тому числі Deutsche Bank, Citigroup, JPMorgan Chase, Barclays і UBS. При цьому наголошується, що слідство буде домагатися визнання провини від підозрюваних, а не укладання досудових угод.
Про розслідування американської влади щодо діяльності банків на валютних ринках відомо давно, однак тільки зараз стали відомі його деталі. Як повідомляється, з початку розслідування банки вже звільнили близько 30 валютних трейдерів, хоча жодному з них не було пред’явлено офіційного обвинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас