Фонд гарантування вкладів призначив банком-агентом з виплат вкладникам Південкомбанку Альфа Банк замість Райффайзен Банку Аваль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів призначив банком-агентом з виплат вкладникам Південкомбанку Альфа Банк замість Райффайзен Банку Аваль

Кредит&Депозит
860
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) призначив банком-агентом з виплат коштів вкладникам ПАТ “КБ” Південкомбанк “(Донецьк) Альфа Банк замість Райффайзен Банку Аваль (обидва – Київ), повідомив Фонд у вівторок.
“З технічних причин, які існували при підписанні договору з Райффайзен Банк Аваль, банк-агент Фонду для проведення виплат коштів вкладникам ПАТ” КБ “Південкомбанк” змінено на ПАТ “Альфа Банк”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з ним, для отримання коштів вкладники Південкомбанку з 8 жовтня по 17 листопада включно можуть звертатися до установ Альфа Банку.
Виплати гарантованої суми відшкодування здійснюватимуться відповідно до загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок коштів Фонду.
Відшкодування вкладникам Південкомбанку, які до 17 листопада з яких-небудь причин не звернуться в банк-агент Фонду, будуть здійснюватися за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.
Виплати відшкодувань здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше 200 тис.грн.
Як повідомлялося, тимчасова адміністрація Південкомбанк була введена на три місяці – по 25 серпня 2014 року. Фонд гарантування вкладів фізосіб в кінці серпня заявив, що на конкурсній основі визначив інвестора для банку, у зв’язку з чим робота тимчасової адміністрації була продовжена до 25 вересня. 26 вересня Фонд прийняв рішення про початок процедури ліквідації Південкомбанку.
Південкомбанк заснований в 1990 році, входить до групи “Метал Юніон”. У липні-2014 стало відомо, що ТОВ “Глобус плюс” збільшило участь у статутному капіталі Південкомбанку до 23,9967% з 10%. Руслан Циплаков, який володів 49,7405% акцій банку, вийшов зі складу його акціонерів.
Згідно з даними Нацбанку України, на початок липня 2014 року по розміру загальних активів Південкомбанк займав 32-е (5,001 млрд грн) 32-е місце серед 173 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас