США направили в Україну експертів з енергетичних питань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США направили в Україну експертів з енергетичних питань

Енергетика
235
Сполучені Штати у взаємодії з країнами-членами G7 відправили в Україну групу експертів з енергетичних питань з метою визначити в оперативному порядку можливу допомогу українській стороні на тлі російської агресії, в тому числі, ускладнень в газовому діалозі між Києвом і Москвою.
Про це повідомив в понеділок, виступаючи в Раді зовнішніх відносин (м.Нью-Йорк) глава міністерства енергетики США Ернест Моніз (Ernest Moniz).
“Ми направили в Україну групу під нашим керівництвом”, – розповів міністр про зусилля, які докладають США разом з партнерами по G7.
Він підкреслив, що експерти вивчатимуть ситуацію на місці, зосереджуючись, головним чином, на невідкладні заходи підготовки країни до зими.
“Мова йде про питання, пов’язані з порушеннями енергопостачання, а також про гуманітарні проблеми, які можуть виникнути внаслідок цього”​​- зазначив Моніз.
Він визнав, що ситуація в Україні складна, і вона пов’язана, зокрема, з пошкодженням інфраструктури.
Міністр також зазначив, що “США разом з друзями і союзниками розробляють план зміцнення енергетичної безпеки в середньостроковій і довгостроковій перспективі”.
Водночас Моніс підкреслив, що США не зможуть в найближчі роки здійснювати експорт значних обсягів природного газу в Україну.
“Насправді, експорт природного газу (з США – ред.) Розпочнеться не раніше кінця 2015 року або навіть почала 2016 … Так що тут немає можливості для швидкого вирішення”, – констатував Моніс.
Нагадаємо, 19 вересня прес-служба Адміністрації президента України повідомляла, що делегація американських фахівців у сфері енергетики прибуде в Україну для надання експертної допомоги у реформуванні енергетичного сектора.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас