В Україну прибуло більше сотні вантажівок гумдопомоги від Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прибуло більше сотні вантажівок гумдопомоги від Німеччини

Світ
2733
В ході телефонних консультацій президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель глава Української держави зазначив, що 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від ФРН для постраждалих мешканців Донбасу вже перетнули держкордон України.
“Петро Порошенко подякував Ангелі Меркель за відправку в Україну гуманітарної допомоги. Він повідомив, що 112 вантажівок з гуманітарною допомогою для постраждалих на Донбасі вже перетнули український кордон і прямують до Києва”, – говориться в повідомленні, оприлюдненому на сайті президента в понеділок увечері.
За інформацією прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, відповідно до протоколу за результатами наради з питань технічного забезпечення ввезення на територію України гуманітарного вантажу з ФРН під головуванням віце-прем’єра України Володимира Гройсмана, одержувачем німецької гуманітарної допомоги визначена ГСЧС.
ГСЧС України координує також діяльність міжвідомчої робочої групи з питань супроводження та реалізації гуманітарної допомоги”, – наголошується в повідомленні.
Супроводжує вантаж з Німеччини парламентський держсекретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Ганс-Йоахим Фухтель.
Раніше влада Харкова повідомляла, що гуманітарна допомога для переселенців, закуплена на кошти уряду Німеччини, прибуде до Харкова 14 жовтня.
Передбачається, що в Харків прибудуть 25 вантажівок місткістю 22 т. і 10 вантажівок – до 10 т.
Офіційна передача гуманітарного вантажу відбудеться 14 жовтня під час візиту до Харкова міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.
Для потреб переселенців з Донбасу будуть передані ліжка, одяг, постільна білизна, шафи, стільці, холодильники, мікрохвильовки, електроплити, пральні машинки, посуд.
Також планується доставка медичного обладнання та ліків, дизель-генераторів, інструментів і техніки для обслуговування селища з модульних будиночків для переселенців, акумуляторних ламп для укриттів в Харкові.
Наприкінці серпня Меркель на зустрічі з Порошенком висловила намір Німеччини надати Україні гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Уже у вересні Україна отримала офіційний лист від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) про надання Україні гуманітарного вантажу.
Протягом жовтня в Україну прибуде більше 110 вантажівок з гуманітарною допомогою (зимовий одяг, побутова техніка) і більше 100 вантажівок з технічним обладнанням для побудови трьох транзитних пунктів зі збірних будинків для короткотермінового проживання в них людей, тимчасово переміщених з районів проведення антитерористичної операції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас