Конфлікт в Україні спровокує зростання цін у всій Східній Європі - глава МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфлікт в Україні спровокує зростання цін у всій Східній Європі - глава МВФ

Світ
797
Безперервні військові дії на сході України є значним геополітичним ризиком, здатним спровокувати подальше зростання цін і посилити фінансові дисбаланси в усьому регіоні, заявила в ході виступу в університеті Джорджтауна директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
«Поряд з фінансовими «хмарами», ми стикаємося з великими геополітичними ризиками. В цьому сенсі подальша ескалація конфлікту в Україні може спровокувати зростання споживчих цін, дисбаланси на фінансових ринках і в торгівлі, – цитує Лагард офіційний сайт МВФ. – Ці ризики, крім іншого, несуть ще й великі проблеми для пересічних громадян.
Ми не можемо це ігнорувати. Раніше в МВФ спрогнозували, що в разі продовження військових дій на сході України падіння економіки країни перевищить 7% за підсумками року, а рецесія поглибиться і вимагатиме нових фінансових вливань. У 2015 році падіння економіки, на думку МВФ, складе 4,25%.
За розрахунками Фонду, експорт за підсумками 2014 скоротиться на тлі подальшого погіршення відносин з Росією, а також з урахуванням фізичного виведення з ладу виробничих потужностей сходу України.
Дефіцит платіжного балансу в 2014 році зросте до 7,5 млрд дол., А в 2015-му – до 11,5 млрд дол. У цьому зв’язку України до кінця 2015 року буде потрібно не менше 19 млрд дол. зовнішніх запозичень, щоб покрити потреби в фінансуванні, спрогнозували в МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас