Фонд Уоррена Баффета виходить на ринок продажів автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Уоррена Баффета виходить на ринок продажів автомобілів

Особисті фінанси
1549
Інвестиційний фонд мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway придбав п’яту за величиною мережу автодилерів в США Van Tuyl Group і має намір розширити її за рахунок нових придбань, повідомляє Wall Street Journal.
Річні продажі Van Tuyl, заснованої близько 60 років тому, становлять близько $ 8 млрд, або 220 тис. автомобілів. Вартість угоди не розголошується, проте, на думку економіста Девіда Каса з Мерілендського університету, сума може становити близько $ 3 млрд, якщо брати за основу оцінку капіталізації аналогічних компаній, що торгуються на біржі.
Аналітики очікують, що операція допоможе консолідувати дуже фрагментований дилерський ринок США, на якому представлені близько 17,7 тис. компаній, переважна більшість яких є приватним сімейним бізнесом. Останнім часом прибуток і виручка автодилерів росте на тлі загального відновлення американської економіки і стрибка продажів автомобілів до максимуму майже за 10 років.
Крім того, Berkshire має можливість надавати покупцям повний спектр послуг, від надання кредитів на покупку автомобіля до страхування автотранспорту в належній компанії страховій фірмі Geico.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас