"Супер ідея" від ЗАЗ: необхідно компенсувати українцям частину вартості вітчизняного авто з бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Супер ідея" від ЗАЗ: необхідно компенсувати українцям частину вартості вітчизняного авто з бюджету

Казна та Політика
4928
Глава правління ПрАТ “Запорізький автомобільний завод” Микола Євдокименко відзначає необхідність компенсації споживачеві з бюджету частини вартості нового вітчизняного автомобіля. Про це Євдокименко заявив в ході круглого столу “Врятувати промисловість”, організованого партією “Сильна Україна”.
“Перше, що потрібно зробити – подбати про споживача! Потрібно повторити те, що вже зробили країни ЄС. Необхідна програма, щоб компенсувати споживачеві вартість старого автомобіля при здачі його в утилізацію. Дану компенсацію можна буде використовувати при купівлі нового вітчизняного автомобіля”, – заявив Євдокименко.
За словами автовиробника, ЄС по аналогічних програмах виплачує споживачеві 1,5 тис євро, а РФ 1,5 тис дол. на покупку вітчизняного авто.
“Завдяки цій програмі вони продали по 600-700 тис. нових автомобілів”, – заявив Микола Євдокименко.
Також за словами глави правління ПрАТ “ЗАЗ”, уряд зобов’язаний обмежити імпорт.
“Це потрібно тому, що умови, в яких працюють українські підприємства відрізняються від тих умов, в яких працюють наші сусіди. Приміром, автозаводи в Польщі, Словаччині та Чехії працюють в режимі спеціальних економічних зон, які звільнені від усіх податків, крім податку на зарплату і на землю”, – заявив Євдокименко.
Також він висловив сподівання, що новий склад парламенту підтримає створення аналогічних економічних умов для вітчизняного автопрому.
“Спасибі Сергію Тігіпку за цю позначену проблему неповернення ПДВ і переплачені податки. Якщо з’явиться публічний реєстр оподаткування – це буде дуже позитивною ініціативою для бізнесу. Незважаючи на те, що в Міндоходів будуть не в захваті, це справедлива ідея”, – заявив Євдокименко.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Тігіпко виступив за створення публічних реєстрів оподаткування та повернення ПДВ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас