Кабмін збирається по-новому проводити аукціони з продажу нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збирається по-новому проводити аукціони з продажу нафти і газу

Енергетика
280
Кабінет Міністрів зобов’язав Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробити нову урядову постанову, яка б змінила організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу. Про це сказано в протоколі №80, прийнятому на засіданні уряду від 23 вересня 2014 року.
«Міненерговугілля необхідно невідкладно надати в установленому порядку Кабінету Міністрів проект урядового рішення щодо організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», – сказано у виписці протоколу, підписаного прем’єром Арсенієм Яценюком і міністром Кабінету міністрів Остапом Семераком.
У компанії «Нафтогаз України» підтвердили інформацію про те, що компанія отримала завдання від Міненерговугілля приступити до розробки нового регламенту з проведення біржових аукціонів з продажу енергоресурсів, однак відмовилися повідомити складу комісії, яка має розробити новий проект постанову про проведення торгів замість чинної постанови №1064 від 03.10. 2011 року. В свою чергу представник «Укрнафти» в цілому позитивно відгукнувся про рішення уряду розробити новий регламент проведення аукціонних торгів.
«Ми раді, що уряд нарешті прислухався до наших доводів і вирішив прибрати корупційну складову – право Міністерства енергетики та вугільної промисловості визначати біржу для продажу енергоресурсів», – зазначив представник «Укрнафти», нагадавши, що саме ці надповноваження стали підставою для судових розглядів , оскільки не передбачені чинним законодавством. В «Укрнафті» також повідомили, що Міненерговугілля надало керівництву компанії для ознайомлення початковий варіант нової постанови і висловили надію, що їм вдасться внести свої пропозиції до проекту документа.
«Нам дали зрозуміти, що готові почути нашу позицію. Однак до остаточного рішення ще далеко. Хочеться сподіватися, що прочинені міністерством двері до співпраці не виявляться пасткою», – обережно сказав представник компанії.
Одночасно в «Укрнафті» заявили, що базою для розробки нового документа може стати постанова №1064 від 03.10.2011 «Про деякі питання організації та проведенні біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного виробництва та скрапленого газу».
«Норми цієї постанови, за винятком безпідставного наділення Міненерговугілля повноваженнями обирати аукціонний майданчик, підтвердили свою дієвість, оскільки впродовж трьох років забезпечували стабільну реалізацію енергоресурсів на аукціонах», – зазначив представник «Укрнафти». З метою уникнути судових суперечок і конфліктів у майбутньому «Укрнафта» закликає чітко виконати вимоги закону «Про нафту і газ», який передбачає, що продавці енергоресурсів можуть самі вибирати майданчик для проведення біржових аукціонів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас