У Кабміні розкрили ще одну схему відмивання грошей: страхування вантажу при перевалці обійшлося в $ 170 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розкрили ще одну схему відмивання грошей: страхування вантажу при перевалці обійшлося в $ 170 млн

Аграрний ринок
1187
ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ) в період керівництва Ігоря Якубовича уклала терміновий договір страхування (12:00) при перевалці зерна з залізничного транспорту на судно на суму $ 170 млн.
“У нас найдорожча страховка, яка існувала при перевалці з залізничного транспорту на судно, строковий договір, який укладався на 12 годин і коштував $ 170 млн”, – повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка.
За його словами, такий факт був виявлений в ході перевірки Державною фінансовою інспекцією діяльності колишнього глави правління ДПЗКУ Ігоря Якубовича.
“Нікому не потрібно пояснювати, що гроші, сплачені страховій компанії, це відмивання коштів, які виводяться з використанням держкорпорації”, – підкреслив міністр.
Він також повідомив, що всі страхові компанії, які працюють з державними операторами, проходять процедуру відповідності кваліфікаційним вимогам.
За його словами, пізніше він зможе надати детальнішу інформацію про те, які страхові компанії працюють з державними операторами зернового ринку.
“У нас, на превеликий жаль, було багато компаній з гучними іменами, але з абсолютним небажанням працювати”, – підкреслив І. Швайка.
Як повідомлялося, І.Якубович очолював ДПЗКУ з початку 2013 року по березень 2014 року. З 11 березня керівником корпорації Мінагропрод призначив Петра Вовчука.
ДПЗКУ створена урядом у серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп’яної заводи. Сумарно 53 підрозділу-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас