Перемир’я на сході України усе більше нагадує фікцію - свіжий огляд іноземних ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перемир’я на сході України усе більше нагадує фікцію - свіжий огляд іноземних ЗМІ

Світ
1714
Лише один невдало випущений снаряд зумів зруйнувати ретельно побудовану ілюзію про перемир’я між українськими військовими та сепаратистами. Перемир’я тепер називають здебільшого “формальним” або “вибірковим” – себто, стратегічних позицій та об’єктів припинення вогню не трокнулось.
The New York Times: Снаряд поцілив у початкову школу та міський автобус в середу вранці, загинули дев’ять осіб, в той час як продовжувалися бої за аеропорт Донецька.
Хоча і український уряд, і сепаратисти, які утримують Донецьк, офіційно оголосили про припинення вогню на 5 вересня, збільшення підрахунок загиблих і поранених в останні дні показали, угода в значній мірі є фікцією.
The Washington Post Кількість цивільних і військових жертв продовжуєи рости в Східній Україні, незважаючи на припинення вогню 5 вересня і другу угоду 20 вересня, в якій прописано, як створити буферну зону. Поки що це допомогло забезпечити дотримання припинення вогню в районах, де українські війська і повстанці прийняли рішення відступити, бої нон-стоп продовжуються в аеропорту та інших стратегічно важливих місцях.
У той час як будівля аеропорту Донецьк була знищена обстрілом, володіння нею дозволить повстанцям приймати важкі вантажні літаки, перевозячи вантажі, а не покладатися виключно на вантажних конвоях з Росії.
The Guardian: Перемир’я минулого місяця істотно заморозило конфлікт, який забрав життя понад 3000 людей, з частинами Луганської та Донецької областей, які залишилися під контролем воєнізованих формувань, підтримуваних Росією. У той час як у багатьох місцях угоди про припинення вогню дотримуються, повстанці намагаються вибити українські війська з донецького аеропорту, їх найбільшої позиції в місті.
Щонайменше 10 осіб було вбито в середу, оскільки урядові війська і повстанці обмінялися артилерійським вогнем. В Києві військовий представник Андрій Лисенко заявив, що українські війська як і раніше контролюють аеропорт і “блискуче виконують свої обов’язки”, але повстанці заявили, що вони в даний час контролюється 90% аеропорту.
TVN24 На сході України від 5 вересня теоретично має діяти перемир’я між урядовими військами і сепаратистами, підтримуваними російською армією.
У середу вранці в результаті ракетного обстрілу в Донецьку загинули 10 мирних жителів – повідомила місцева влада. Одна з ракет вибухнула в школі. На момент вибуху в школі було 70 учнів та 28 викладачів. Снаряд упав всього за п’ять метрів від будівлі, убивши чотирьох дорослих і поранивши вісім.
Gazeta.pl: Адекватна відповідь на зміни в політиці Росії щодо Заходу, в тому числі посилення агресивного ставлення Москви до України та сусідніх країн, за словами колишнього радника глави НАТО Марчина Заборовського найбільша проблема, що стоїть перед новим генеральним секретарем НАТО Йенс Столтенберг.
За словами директора Польського інституту міжнародних справ, який в якості радника колишнього голови НАТО Андерса Фог Расмуссена готував проект реформи Альянсу для саміту в Уельсі, НАТО під керівництвом колишнього прем’єр-міністра Норвегії повинен бути найнадійнішим інструментом для вирішення конфліктів.
Найбільшим викликом для Столтенберга стане Росія та Україна.
Ведомости: Якщо Крим завжди був російським, і був підступно вкрадений Україною, «як мішок картоплі», тоді справа ясна – несправедливість слід було виправити. Але треба було обійтися без гри в ввічливих зелених чоловічків і домагатися відновлення справедливості в міжнародних інстанціях. Крим міг поставити питання про вихід з України, як Шотландія про вихід з Великобританії, а Каталонія – з Іспанії. Це довгий процес, результат не вирішений наперед, але без довгих і нудних міжнародних процедур землю в XXI ст. не переділяються. Не прийнято: надто багато пережив світ від «швидких рішень» в першій половині ХХ ст.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас