Господарів Олімпіади-2022 виберуть з двох кандидатів, решта відмовилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Господарів Олімпіади-2022 виберуть з двох кандидатів, решта відмовилися

Світ
1175
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не проводитиме додаткової дозаявочної кампанії на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, заявив президент МОК Томас Бах.
“Ми не можемо і не хочемо змінювати правила ведення передвиборної гонки”, – цитує Баха агентство Associated Press.
У середу стало відомо, що після багатогодинної наради в парламенті члени правлячої в Норвегії коаліції партії “Хейр” більшістю голосів ухвалили, що уряду країни не слід надавати фінансові гарантії організаторам Олімпіади. В результаті заявка Осло була відкликана.
У липні нинішнього року МОК затвердив три міста, що претендують на проведення Олімпійських зимових ігор 2022 року. В остаточний список потрапили Пекін (Китай), Алма-Ата (Казахстан) і Осло (Норвегія). Польський Краків, шведський Стокгольм і український Львів раніше з різних причин відмовилися від участі в олімпійській гонці.
Таким чином, після чотирьох самовідводів в списку претендентів на право проведення Ігор-2022 залишаються лише два кандидати – найбільше місто Казахстану Алма-Ата і столиця Китаю Пекін.
Організатор Ігор буде визначений 31 липня 2015 на 127-й сесії МОК, яка пройде в столиці Малайзії Куала-Лумпурі. Додамо, що найближчі зимові Ігри в 2018 році прийме корейський Пхенчхан.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас