Прибутковість валютних фондів досягла піку з 2004р завдяки ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість валютних фондів досягла піку з 2004р завдяки ФРС

Валюта
236
Перспективи підвищення процентних ставок в США дають валютним трейдерам можливість заробити в умовах падіння ринків акцій, бондів і сировини.
Індекс Parker Global Currency Manager, що відслідковує динаміку 14 провідних валютних фондів, зростає завдяки посиленню волатильності, на якій можуть грати учасники ринку. Минулого кварталі індекс піднявся на 3,29%, продемонструвавши кращий результат з часу росту на 4,93% в четвертому кварталі 2004 року.
Протягом чотирьох з п’яти попередніх кварталів індикатор падав, а за підсумками року останній раз показав позитивну динаміку в 2010 році, додавши 0,94%.
Ринкові коливання посилилися на тлі потепління, що розбіжності в політиці Федеральної резервної системи (ФРС) та інших провідних центробанків світу, яке також сприяє зміцненню долара. Зміни відбулися занадто пізно для низки компаній, включаючи колись найбільший у світі валютний хедж-фонд FX Concepts LLC, який був змушений згорнути діяльність в минулому році через збитки.
“Настільки висока віддача за підсумками кварталу пояснюється очікуваннями випереджаючого зростання американського долара, – сказав директор JPMorgan Asset Management Inc. з інвестицій на валютному ринку Роджер Хелл, який бере участь в управлінні активами на $ 1,7 трлн. – Це дозволило валютним керуючим відіграти частину втрат, понесених в першому півріччі “.
Загальносвітовий індекс акцій MSCI All-Countries World і сировинний індекс Bloomberg Commodity різко знизилися в третьому кварталі. Облігаційний індекс Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market, хоча і виріс за підсумками кварталу, у вересні знизився вперше цього року на тлі планів ФРС приступити до підвищення процентних ставок в 2015 році.
Зростанню волатильності з відзначеного в липні історичного мінімуму сприяли і геополітичні конфлікти на Україні та в Іраку. Проте трейдери пов’язують свої успіхи в першу чергу з планами ФРС. На це вказує і зростання кореляції між індексом Parker і доларовими індексом агентства Bloomberg. У першій половині 2014 основні світові центробанки дотримувалися схожої політики, і на валютному ринку не було яскравих трендів, на яких могли б зіграти трейдери.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас