Найбільший саудівський кредитор залучить на IPO $6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший саудівський кредитор залучить на IPO $6 млрд

Фондовий ринок
225
Національний комерційний банк (NCB), найбільший кредитор в Саудівській Аравії, планує залучити 22,5 млрд ріалів ($6 млрд) від IPO, яке за своїм обсягом поступається лише первинному розміщенню акцій, проведеному у цьому році Alibaba Group Holding.
Банк продасть 500 млн акцій за ціною 45 ріалів за акцію, повідомляється в заяві, опублікованій на сайті Саудівської фондовій біржі. Підписка на IPO відбудеться в період з 19 жовтня до 2 листопада, продаж проводиться виключно для саудівських інвесторів, при цьому 300 млн акцій виділені для фізичних осіб, а решта для державного пенсійного агентства королівства.
За даними Bloomberg, продаж буде другою за величиною в світі за цей рік, поступаючись лише вересневому IPO китайського гіганта електронної комерції Alibaba, обсяг якого склав $25 млрд, при цьому саудівці обійшли березневе розміщення Japan Display в $3,1 млрд. IPO також стане найбільшим на Близькому Сході, перевищивши $5 млрд, залучених дубайської DP World Ltd в 2007 р.
“Це величезна справа для саудівського ринку, – заявив Мохаммед Алсувайед, фінансовий аналітик і партнер SPT Investors LLC. – Ціноутворення є гарною новиною для саудівської громадськості, і це позитивно позначиться на продуктивності ринку в найближчі кілька тижнів”.
NCB є єдиним непублічним кредитором серед 12 внутрішніх банків королівства. Банк повідомив 9 квітня, що HSBC Holdings Plc і Gulf International Bank BSC запрошені в якості фінансових радників в IPO. Банк пропонує 25% свого капіталу, який, за оцінками Bloomberg, становить $24 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас