Ціни на нафту знову знизилися, обновивши мінімуми - російська нафта також стрімко дешевшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знову знизилися, обновивши мінімуми - російська нафта також стрімко дешевшає

Енергетика
4128
Нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку за підсумками торгів 1 жовтня 2014 знову подешевшала, в результаті чого офіційні ціни на нафтові ф’ючерси оновили свої мінімуми, пройдені днем раніше.
Результати біржових торгів для нафтових контрактів першої позиції напередодні склали:
- Офіційна ціна ф’ючерсу IPE Brent Crude (листопад) на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) в Лондоні знизилася на 0,51 дол. (-0,5%) І встановилася на позначці 94,16 дол. за бар . (найнижчий показник з 28 червня 2012 року) при діапазоні котирувань 93,78-96,23 дол. за бар.;
- Офіційна ціна ф’ючерсу Light, Sweet Crude Oil (листопад) на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) в Нью-Йорку опустилася на 0,43 дол. (-0,4%) І встановилася на позначці 90,73 дол. за бар. (найнижчий показник з 23 квітня 2013) при діапазоні котирувань 90,47-92,96 дол. за бар.
Нафта на біржах напередодні подешевшала незважаючи на те, що її комерційні запаси в США, а також запаси похідних енергоносіїв за підсумками минулого звітного тижня, який завершився 26 квітня, помітно знизилися. Як повідомило напередодні Міністерство енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні знизилися за звітний тиждень на 1,4 млн бар., запаси бензинів зменшилися на 1,8 млн бар., а запаси важких дистилятів скоротилися на 2,9 млн бар.
Однак, як вважають аналітики, цих даних виявилося недостатньо, щоб переломити спадний тренд ринку нафтових ф’ючерсів, який напередодні залишався під тиском побоювань надлишку пропозиції чорного золота на світовому ринку. Учасники ринку побоюються, що майбутнє скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК не зможе виправити ситуацію, якщо аналогічні кроки не зроблять інші країни-виробники нафти, які не знаходяться в цій організації.
У той же час, як убло вказано в доповіді головного енергетичного відомства США, при скороченні в країні запасів сирої нафти її первинна переробка за минулий звітний тиждень скоротилася на 3,2% і опустилася до найнижчого рівня за три місяці – до 15,689 млн бар. / день. При цьому імпорт нафти за тиждень збільшився на 6% і майже досяг рівня 7,3 млн бар. / день. Разом з тим запаси нафти на терміналі Кушинг в Оклахомі (найбільшому нафтовому сховищі США) збільшилися за звітний період більш ніж на 300 тис. бар. і досягли максимуму за п’ять тижнів, перевищивши рівень 20,5 млн бар.
А ось що відбувається з цінами на російську нафту Urals.
Згідно з інформацією ресурсу nefttrans.ru
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас