Учасникам програми доступного житла компенсують кошти, не відшкодовані проблемними банками - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасникам програми доступного житла компенсують кошти, не відшкодовані проблемними банками - віце-прем'єр

Кредит&Депозит
392
22,2 млн грн відшкодованих коштів за вкладами учасників Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр роки компенсують за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Відповідну постанову Уряд схвалив на засіданні 1 жовтня, повідомили в прес-службі Секретаріату КМУ.
Як прокоментував Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, у зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних (Південкомбанк і АВТОКРАЗБАНК), залишаються невідшкодованими кошти за вкладами учасників Програми. Чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. 188 вкладів перевищує граничну суму компенсації, що здійснює Фонд гарантування вкладів.
“Сума коштів в проблемних банках, що не компенсується Фондом, становить 22,2 млн. грн. Ми шукали різні механізми, щоб допомогти людям, які через неплатоспроможність банків стали перед проблемою втрати і власних коштів, і квартир. Тому сьогодні прийнято рішення, що ці кошти компенсують за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитло”, – сказав Володимир Гройсман.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас