Банкам Казахстану заборонили розміщувати за кордоном більше 30% акціонерного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам Казахстану заборонили розміщувати за кордоном більше 30% акціонерного капіталу

Фондовий ринок
117
Національний банк Казахстану з 1 жовтня 2014 ввів обмеження для комерційних банків на розміщення за межами країни коштів, залучених в якості акціонерного капіталу.
“Наша вимога буде полягати в тому, щоб 70% акціонерного капіталу розміщувалися (на депозитах) всередині країни. Сьогодні у банків є можливість тримати їх на кореспондентських рахунках за кордоном. Ми вважаємо, що якщо кошти були залучені за рахунок вливання громадян Казахстану, то вони повинні знаходитися тут “, – повідомляв раніше голова Нацбанку Казахстану Кайрат Келімбетов.
Дана міра з 1 жовтня 2014 діє для системоутворюючих банків Казахстану. Відповідну вимогу для системоутворюючих банків (Народний банк і Казкоммерцбанк) буде введено з 1 жовтня 2015 року.
Заступник голови Нацбанку Куат Кожахметов раніше повідомляв, що економіка Казахстану отримає 240 млрд тенге в результаті обмеження можливості казахстанських комерційних банків розміщувати кошти, залучені як акціонерного капіталу, за межами країни.
За даними госфіннадзора, Казкоммерцбанк за підсумками першого півріччя 2014 зайняв 1-е місце серед 38 казахстанських банків за розміром активів, Народний банк – 2-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас