Adidas поверне акціонерам 1,5 млрд євро протягом 3 років, випустить євробонди вперше з 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas поверне акціонерам 1,5 млрд євро протягом 3 років, випустить євробонди вперше з 2009 р.

Фондовий ринок
200
Німецька Adidas AG, один з найбільших світових виробників спортивних товарів, поверне акціонерам близько 1,5 млрд євро протягом наступних трьох років, головним чином, у формі викупу акцій, йдеться в прес-релізі компанії.
Adidas планує проводити викуп акцій на ринку залежно від ринкових умов. Фінансування програми переважно буде здійснюватися за рахунок грошових потоків компанії, вказано в повідомленні.
“Говорячи про намір повернути капітал акціонерам, ми підкреслюємо нашу упевненість в здатності компанії генерувати грошові кошти, а також в потенціалі її зростання, – заявив головний фінансовий директор Adidas Робін Сталкер. – Ми впевнені, що наші акції істотно недооцінені, і це дає нам відмінну можливість оптимізувати вартість капіталу, витратити вільні кошти, а також створити додану вартість для наших акціонерів”.
Adidas планує почати викуп акцій в рамках оголошеної програми в четвертому кварталі 2014 року.
Крім цього, компанія підтвердила, що має намір і далі дотримуватися своєї обіцянки направляти на щорічні виплати дивідендів 20-40% чистого прибутку.
Adidas також оголосила про намір розмістити два випуски євробондів на загальну суму до 1 млрд євро. Компанія не розміщувала єврооблігації з липня 2009 року.
Adidas має намір випустити папери з термінами обігу в 7 і 12 років номіналом в 1 тис. євро.
“Надходження від розміщення євробондів будуть спрямовані на загальнокорпоративні цілі, включаючи погашення існуючого боргу, фінансування пенсійного фонду та заохочення акціонерів”, – йдеться в повідомленні Adidas.
У серпні компанія визнала, що не зможе досягти цільових показників в 2014 році, і пообіцяла вжити термінових заходів для стимулювання росту продажів.
Акції Adidas на торгах в середу подорожчали на 3,8%, з початку цього року їх вартість впала на 34%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас