Пивна криза в Росії: компанія «Сан ІнБев» оголосила про закриття ще одного пивоварного заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивна криза в Росії: компанія «Сан ІнБев» оголосила про закриття ще одного пивоварного заводу

Аграрний ринок
2015
Компанія «Сан ІнБев» оголосила про закриття Ангарського пивоварного заводу і перерозподіл обсягів свого виробництва. Про це йдеться в повідомленні компанії.
«В умовах триваючого загального падіння ринку пива компанія повинна діяти і приймати необхідні заходи по збереженню свого бізнесу в Росії. Ці дії спрямовані на підвищення ефективності виробництва, логістики та управління витратами», – йдеться в заяві компанії.
Роботи на заводі будуть призупинені. Обсяги виробництва перерозподілять на інші заводи. Подальшу долю самого заводу будуть вирішувати виходячи з економічної ситуації.
Всього компанія володіла мережею заводів в шести російських містах – Клину, Волзькому, Омську, Саранську, Іваново і Ангарську. За останні роки «Сан ІнБев» також закрив заводи в Пермі, Курсі та Новочебоксарську.
У компанії підкреслили, що в останні роки по пивоварної галузі Росії вдарило відразу декілька негативних факторів. Це зростання ставки акцизу на пиво з 3 до 18 рублів за літр з 2009 по 2014 роки, законодавчі обмеження і обговорення нових ініціатив.
ВАТ «САН ІнБев» є «дочкою» пивоварного концерну Anheuser Busch InBev. Компанія випускає марки пива BUD, «Клинское», «Сибірська Корона», Stella Artois, Lowenbrau, Staropramen, Hoegaarden, Brahma, «Товстун» і Bagbier. На російських підприємствах компанії працюють 5 тис. працівників. Штаб-квартира знаходиться в Бельгії, на підприємствах компанії працюють близько 150 тис. працівників в усьому світі. У 2013 році виручка компанії склала $ 43,2 млрд.
Про зупинення двох пивоварних заводів кілька днів тому оголошував і лідер російського ринку – компанія «Балтика». Зупинка виробництва торкнулася челябінського і красноярського заводів. Віце-президент компанії Олексій Кедрин заявляв РБК, що рішення було прийнято в зв’язку з сезонним падінням попиту на пиво. «Почнеться зростання ринку, і ми відновимо виробництво на цих майданчиках», – пообіцяв Кедрин. Самі підприємства закриті не будуть, масових звільнень співробітників в Челябінську і Красноярську компанія не планує, запевнив менеджер. За даними «Балтики», на челябінському і красноярському заводах працює 981 працівник.
Роботу призупинили і на двох заводах Efes Rus в Москві і Ростові-на-Дону.
Про зниження виробництва пива в Росії повідомляв раніше і Росстат. За його даними, починаючи з 2011 року, обсяг виробленого пива знизився на 16,1%, а завантаження заводів найбільших компаній впала до 50%. На ринок вплинула й демографічна ситуація – раніше щороку на ринок виходило в якості клієнтів близько 12 млн осіб, тепер – по 7,5 млн.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас