Обвал нафти на всіх фронтах: ціна марки WTI впала до $ 91,26, а Brent - до $ 94,48 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал нафти на всіх фронтах: ціна марки WTI впала до $ 91,26, а Brent - до $ 94,48

Нерухомість
2597
За даними агентства Bloomberg, ф’ючерси на нафту марки WTI впали на 3,5% – до $ 91,26 за барель, а Brent – на 2,8%, до $ 94,48
За даними агентства Bloomberg, ф’ючерси на нафту марки WTI впали на 3,5% – до $ 91,26 за барель, а Brent – на 2,8%, до $ 94,48. Це мінімальний рівень WTI за останні 17 місяців і найбільше падіння Brent за останній рік на тлі того, що знижуються ризики перебоїв з поставками сировини на Близькому Сході.
Ціни на нафту падають третій місяць поспіль через зростання поставок. «Поставки ростуть, але немає попиту, – відзначає аналітик CMC Markets Plc Майкл Хьюсон. – Ми спостерігаємо низький ріст [економічного зростання], Китай і Європа знижують темпи зростання, а авіаудари США по позиціях ісламістів в Сирії та Іраку захищають поставки нафти на Близькому Сході». Видобуток країн ОПЕК зріс у вересні, серед лідерів зростання опинилася Лівія, виробництво якої досягло максимального рівня більш ніж за рік, випливає з опублікованого у вівторок огляду Bloomberg. ОПЕК поки не погодила зниження квот на видобуток нафти, заявив 23 вересня міністр енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі на конференції в Абу-Дабі. «Це не те рішення, яке можна прийняти одноосібно», – говорив він.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) ще 11 вересня знизилася прогноз світового попиту на нафту в 2014 році на 65 тис. барелів на добу – до 92,6 млн б / с, і на наступний рік на 165 тис. б / с – до 93,8 млн б / с.
На тлі зниження світових цін на нафту російська економіка може зіткнутися з рецесією, вважають експерти, опитані Bloomberg. За оцінками 58% респондентів, вартість нафти марки Urals повинна становити не менше $ 100 за барель, щоб економіка РФ змогла уникнути рецесії.
Зниження вартості нафти завдає шкоди економіці Росії, приблизно половина бюджетних доходів якої припадає на частку виручки від продажу нафти і газу. Це обмежує здатність Росії справлятися з наслідками введених проти країни санкцій, виснажуючи її фінансові резерви, відзначають експерти.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас