Американське житло розкуповується рекордними темпами - вже через 5 місяців може настати дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американське житло розкуповується рекордними темпами - вже через 5 місяців може настати дефіцит

Нерухомість
1852
За результатами серпня 2014 року, рівень продажів нових будинків, розрахованих на одну сім’ю, в США зріс відразу на 18% за рік. Очікувана кількість угод за рік в серпні досягла найвищого рівня за останні шість років. Про це свідчать дані американського Міністерства житлового будівництва і міського розвитку, а також Бюро перепису населення США, передає Prian.ru.
“Хороший рівень продажів будинків на первинному ринку є ознакою того, що галузь продовжує активно відновлюватися. Найнижчі за останні роки ставки по кредитах, привабливі ціни на житло і загальне економічне зростання повинні забезпечити ринку подальший рух вперед в 2014 році”, – говорить головний економіст національної асоціації будівельників житла (NAHB) Девід Кроу.
Якщо розглядати ситуацію в регіонах, то продажі нових будинків на заході країни зросли на 50% за рік. На 29,2% – на північному сході і на 7,8% – на півдні. При цьому на Середньому Заході кількість угод залишилася незмінною.
У серпні запас нових об’єктів, виставлених на продаж, склав 203 тисячі. Враховуючи нинішні темпи продажів, цього вистачить на 4,8 місяці.
Значну частину попиту за американську нерухомість складають іноземні інвестори. Наприклад, останнім часом помітно підвищилася активність заможних покупців з Росії та України. “Це жахливо звучить, але вся ця нестабільність і цей хаос чудово впливають на мій бізнес”, – прокоментувала ситуацію NBC українсько-американський адвокат Марлен Кружков.
Росіяни, які побоюються затяжної економічної кризи на батьківщині, не відстають. За даними OPP-Connect, нещодавнє придбання інвестора з Москви – будівля виробничої школи під Сіетлом за 1,5 млн доларів. Ще один москвич купив за 3,5 млн доларів лікарню в Каліфорнії і готується купити за 8,5 млн доларів фітнес-центр в тому ж районі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас