Нова хвиля боротьби з МАФами: в Києві заборонили роботу кіосків після 22:00 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова хвиля боротьби з МАФами: в Києві заборонили роботу кіосків після 22:00

Казна та Політика
1294
З 24 вересня в Києві набула чинності заборона на роботу кіосків після 22:00 в будні дні і після 23:00 у вихідні та свята.
Рішення про обмеження в роботі прийняла Київрада. Цим документом також передбачено демонтаж МАФів через два місяці.
Перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов стверджує, що власникам кіосків дадуть час на адаптацію до нових умов. У той же час самі кіоскери вважають, що таким чином проти них ополчилися великі торгові мережі, а введення нового режиму роботи призведе до хабарництва.
У главку архітектури кажуть, що даний крок обумовлений наміром київської влади припинити продаж алкоголю вночі.
Крім заборони на роботу в нічний час, депутати прийняли поправки до територіального розміщення МАФів. Кіоски можуть знаходитися не ближче ніж в 100 метрах від шкіл і дитячих садів, а якщо в МАФі продають алкоголь і сіарети, то не ближче ніж в 200 метрах.
Крім того, в 20-метровій зоні від зупинок громадського транспорту, перехресть, пам’ятників і підземних переходів кіосків не буде. Вільна від МАФів 50-метрова зона буде біля медичних і держустанов.
Власники повинні встановити біля МАФів дві урни, забезпечити пристойний зовнішній вигляд торгової точки і прокласти до неї доріжку в 1,5 метра шириною. Усі кіоски, які не відповідатимуть цим правилам, підлягають знесенню.
Кіоскери мають намір оскаржувати нові правила в суді і в Антимонопольному комітеті.
Раніше повідомлялося, що власникам малих архітектурних форм КМДА запропонує розмістити торгівлю в приміщеннях на цокольних поверхах багатоквартирних будинків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас