Європа може позаздрити: жінки становлять 80% працівників українського держапарату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа може позаздрити: жінки становлять 80% працівників українського держапарату

Казна та Політика
354
Зараз виконавчі структури державного апарату мають “жіноче обличчя”, оскільки в державних органах різних рівнів в даний час працює близько 80% жінок і лише 20% держслужбовців становлять чоловіки, які займають переважно керівні посади. Про це в ході круглого столу, присвяченого темі впровадження гендерної політики в органах влади, зазначила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.
“80 відсотків державного апарату, в тому числі на міському рівні – це жінки. При цьому керівні посади в основному займають чоловіки. Якщо взяти, приміром, Київську міськраду, то з 120 депутатів там всього 19 жінок. А в нашому парламенті і взагалі всього 8% жінок”, – зазначила вона.
Г.Старостенко підкреслила, що відсутність жінок на керівних посадах простежується і в державних органах Києва.
“У Києві немає жодної жінки, яка була б керівником району. На рівні заступників працює всього 10% жінок, і як правило, вони також займаються гуманітарною політикою”, – зазначила заступник голови КМДА.
Вона також висловила переконання, що більша кількість працівників-жінок на керівних посадах у виконавчих структурах може посприяти позитивним якісним змінам у діяльності органів держапарату.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас