Прощавай, Росія: зростання українського експорту в ЄС компенсувало падіння цих показників до країн МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прощавай, Росія: зростання українського експорту в ЄС компенсувало падіння цих показників до країн МС

Казна та Політика
1691
Завдяки одностороннім торгівельним преференціям з боку Євросоюзу показники експорту української продукції в ЄС суттєво зросли, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Ми знаємо, яким буде ефект від подальшого застосування преференцій ЄС: за статистикою зростання експорту в країни ЄС фактично компенсувало падіння експорту до країн Митного союзу. Ми сподіваємося, що наші спільні дії з ЄС зроблять цей ефект найближчим часом ще вагомішими, що ми зможемо вийти на європейський ринок в тих сферах, які поки не відрізняються невеликим потенціалом”, – сказав він, відкриваючи засідання Ради експортерів та інвесторів при МЗС України в Києві у вівторок.
П.Клімкін зазначив, що зараз важливо сконцентрувати зусилля в зв’язку з тим, що український експорт і товарообіг з країнами Митного союзу “падає досить радикально внаслідок обмежень, який ми отримуємо на цьому ринку в результаті агресивних дій Росії”.
Глава МЗС згадав важливість ефективної імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, яка була ратифікована українським парламентом.
“Я сподіваюся, що результатом сьогоднішнього засідання буде неформальний план дій, план того, яким чином ми будемо діяти”, – сказав він, звертаючись до експортерів і інвесторам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас