За літо в нерухомість Києва вклали майже мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За літо в нерухомість Києва вклали майже мільярд

Нерухомість
1394
За літо 2014 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 980 млн 955 тис. грн.
Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.
За даними компанії, сегмент від 516 тис. до 1 млн 290 тис. грн за літній період склав 63% від загальної кількості угод, що вище, ніж влітку 2013 р (55%).
У ціновій категорії від 1 млн 290 тис. – 2 млн 580 тис. грн кількість угод склала 29%, що нижче показників минулого літнього сезону (37%).
Примітно, що в категорії об’єктів вартістю від 2 млн 580 тис. грн – 3 млн 870 тис. грн частка угод склала 8%, що абсолютно ідентично показникам 2013 року.
При цьому люди частіше купували житло вартістю до 967 тис. грн, а лідерами продажів були квартири на житлових масивах Позняки та Осокорки (вул. Човдар, Пчілки, Драгоманова, Григоренка, Урлівська), а також попитом користувалися масиви Троєщина, Воскресенка, Русанівка і Березняки.
«Найбільш затребуваним традиційно став найбільш бюджетний сегмент житла, що свідчить про те, що люди продовжують займатися вирішенням насущних житлових питань і вкладати кошти в столичну нерухомість. В основному користувалися попитом квартири з сучасною обробкою і ремонтом, придатним для проживання», – прокоментувала ситуацію Галина Мельникова.
При цьому в компанії також розповіли, що основними покупцями даної категорії житла були фахівці і молоді сім’ї, які влаштувалися в столиці і раніше планували вирішення житлового питання, переселенці зі східних регіонів України, котрі мали кошти для переїзду в столицю, і інвестиційні угоди з метою здавати придбані об’єкти в оренду.
Водночас покупців в категорії від 967 тис. – 1 млн. 548 тис. грн. в першу чергу цікавили квартири на Оболоні (вул. Л. Гавро, Богатирська) і Мінському масиві (вул. Майорова, Макіївська), а також одним з лідерів став Святошинський р-н (масиви Святошин, Академмістечко), включаючи масив Софіївська Борщагівка.
А в сегменті 1 млн 548 тис. – 2 млн 580 тис. грн клієнти цікавилися переважно Печерським (вул. Примаченко, Гусовського, бул. Лесі Українки та Дружби Народів) і Подільським (Андріївський узвіз, вул. Ігорівська та Замковецька) районами. Також в цій категорії були популярні квартири в Голосіївському та Солом’янському районах.
Примітно, що в найдорожчій категорії (від 2 млн 580 тис. грн до 3 млн 870 тис. грн) покупців цікавили апартаменти в Печерському (вул. Заньковецької, Драгомирова), Шевченківському (вул. Полтавська, Дмитрівська, Золотоворітська) районах та в респектабельній забудові Оболонської набережній.
Варто також відзначити, що за результатами всіх проведених протягом сезону угод, співвідношення продажу до оренди склало 70% на 30% на користь угод з оренди нерухомості.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас