Колишнє керівництво "Укрспирту" обікрало державу на мільярди - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишнє керівництво "Укрспирту" обікрало державу на мільярди - ДФС

Казна та Політика
1149
Державна фіскальна служба заявила, що в 2012-2014 роках посадові особи “Укрспирту” обікрали державу на кілька мільярдів гривень.
Прес-служба відомства наводить кілька конкретних прикладів випадків крадіжки. Наприклад, “Укрспирт” організував масове виробництво алкогольних напоїв, на які замість акцизних марок клеїлися рекламні етикетки. Причому вони були офіційно замовлені на поліграфкомбінаті “Україна” у кількості 200 млн штук. 162 млн з них були використані. За рахунок цього держава недоотримала 1,6 млрд грн.
860 млн грн були фактично вкрадені за рахунок продажу незаконно виробленого спирту під виглядом компонента альтернативного моторного палива. Ще 900 млн розікрали в результаті фіктивних операцій.
Перший замглави Фіскальної служби Володимир Хоменко зазначає, що посадові особи “Укрспирту” в 2012-2014 роках були по суті злочинним угрупованням. “При цьому йдеться не про підпільні кримінальні структури, а про діяльність державного підприємства, керівників якого призначав Кабмін, і яке повинно впроваджувати державну політику”, – підкреслив він.
Йде розслідування по фактах розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, використання фіктивних фірм, а також зловживання службовим становищем.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас