Розподіл сил перед виборами: в Раду проходять 6 партій - соцопитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розподіл сил перед виборами: в Раду проходять 6 партій - соцопитування

Казна та Політика
7751
На позачергових парламентських виборах в Україні у Верховну Раду 8 скликання мають шанси пройти 6 партій, свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) спільно з фондом “Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.
Згідно з оприлюдненими в понеділок результатами, за умови, що “ті, хто не визначилися, за кого голосувати (29%), як зазвичай, не прийшли б на вибори, участь у волевиявленні взяли б тільки 47% всіх опитаних”, голоси розподілилися наступним чином : 39,5% респондентів мають намір голосувати за партію Блок Петра Порошенка, 10,4% – за Радикальну партію Олега Ляшка, 7,8% – за партію “Батьківщина”, 6,9% – за партію “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка , 5,8% – за партію “Народний фронт” (лідери – Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов), 5,2% – за партію “Сильна Україна” (лідер Сергій Тігіпко).
Як пояснив агентству “Інтерфакс-Україна” президент КМІС Валерій Хмелько, сьогодні були оприлюднені дані, отримані після розрахунків за методикою врахування думки тих респондентів, які чітко визначилися не тільки щодо участі у волевиявленні, а й у тому, якій політичній силі віддати свій голос.
Згідно з даними цього ж опитування, оприлюдненими в 26 вересня, в Раду проходили лише три партії: “Блок Петра Порошенка” (26,9%) “Радикальна партія” (6,2%), ВО “Батьківщина” (5,5%) .
Опитування було проведено з 12 по 21 вересня в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим та Луганській області. Оскільки в період опитування в Луганській області йшли інтенсивні дії, тому була збільшена квота Донецької області, яка за багатьма параметрами мало відрізняється від населення Луганської. Все було опитано 2035 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.
Крім того, на момент початку дослідження (12 вересня) реєстрація партій ще не закінчилася. ЦВК закінчила реєстрацію і оприлюднив список партій 27 вересня.
Вибори пройдуть 26 жовтня по змішаній системі. Свої списки на половину (225 місць) місць парламенту зареєстрували в Центрвиборчкомі 29 партій. Решта 225 місць дістануться кандидатам у мажоритарних округах. 25 вересня завершилося висунення кандидатів, які балотуються в порядку самовисування. Останній термін їх реєстрації – 30 вересня. Станом на 26 вересня в мажоритарних округах зареєстровано 2002 кандидата в народні депутати, в тому числі висунутих шляхом самовисування – 1135, партіями – 867.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас