Влада США готує нові штрафи для Commerzbank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США готує нові штрафи для Commerzbank

Світ
696
Влада США розслідує можливість порушення німецьким банком Commerzbank AG законодавства в сфері відмивання грошей, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.
Розслідування може перешкодити банку врегулювати висунуті раніше проти нього звинувачення в порушенні санкцій, введених відносно Ірану і Судану.
Commerzbank був близький до укладання угоди з американською владою у справі про порушення санкцій, в рамках якого йому довелося б виплатити штраф у розмірі більше $ 600 млн.
За словами джерел, сторони повинні були врегулювати цю справу до кінця вересня.
При цьому джерела відзначають, що врегулювання справи про санкції заморозилося у зв’язку з розслідуванням потенційних порушень Commerzbank в сфері протидії відмиванню грошей.
Прокуратура Манхеттена розслідує, зокрема, сигнали недостатнього контролю, а також заходи для запобігання відмивання грошей в Commerzbank.
Раніше регулятори США звинувачували другий за величиною банк Німеччини в переказі коштів компаніям в Іран і Судан з використанням своїх зареєстрованих в США підрозділів. Очікувалося, що банк виплатить регулятору США штраф в розмірі не менше $ 650 млн.
Влада США має намір врегулювати обидві справи в рамках однієї угоди з Commerzbank. Це може як затягнути весь процес, так і збільшити суму штрафу, яку доведеться виплатити банку, на сотні мільйонів доларів.
Нагадаємо, найбільший банк Франції BNP Paribas SA досяг угоди з американською владою, в рамках якого банк заплатив від $ 8,9 млрд, у зв’язку з тим що порушив режим санкцій США.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас