Китай почне прямі торги юань-євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай почне прямі торги юань-євро

Валюта
537
Китай у вівторок, 30 вересня, розпочне прямі торги юань-євро, говориться в повідомленні Народного банку Китаю.
Введення прямих торгів юань-євро, як передбачається, дозволить зменшити витрати суб’єктів економічної діяльності, пов’язані з обміном валют, а також підтримає використання двох валют в двосторонній торгівлі та інвестиціях, відзначає китайський регулятор.
Раніше цього року Китай дозволив прямі торги юань-фунт стерлінгів, ці операції почали проводитися з 19 червня.
У серпні центробанки Росії і Китаю погодили договір про валютні свопи. Угода дозволить розширити можливості російської і китайської валют у взаємних торговельних розрахунках в обхід використання доларів США та / або євро.
А в червні Китай схвалив проведення прямих торгів між юанем і британським фунтом стерлінгів, передає агентство Bloomberg. Операції почнуться з 19 червня в Шанхаї.
“Це суттєвий крок у зміцненні торговельних та економічних відносин між нашими країнами”, – заявляє представник Народного банку Китаю (НБК). Регулятор підкреслює, що дана міра дозволить зменшити витрати з валютних операцій між Китаєм і Великобританією.
Варто відзначити, що на тлі безпрецедентних заходів зі стимулювання економіки з боку ЄЦБ світові центробанки все рідше поповнюють свої резерви євро. За останніми даними МВФ, частка євро у валютних резервах центральних банків за підсумками I кварталу склав 24,5%. Максимум був зафіксований в 2009 г. – 28%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас