Тристоронні газові переговори між Україною, ЄС та РФ поки не закінчилися жодними фінальними рішеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тристоронні газові переговори між Україною, ЄС та РФ поки не закінчилися жодними фінальними рішеннями

Енергетика
473
Переговори між Україною, ЄС та РФ з газових питань поки не завершилися і жодного фінального рішення прийнято не було, повідомив глава Національної акціонерної компанії (НАК) “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Беручи до уваги велику кількість питань під час тристоронніх газових переговорів у цей день (26 вересня – ред.) хочу надати одне просте роз’яснення: ніякого остаточного рішення не було прийнято, жодного документа не було підписано. Крапка”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Як повідомлялося, віце-президент Єврокомісії Гюнтер Еттінгер високо оцінює шанси досягнення фінальної домовленості між Україною, ЄС та РФ щодо газу на основі позицій, озвучених 26 вересня.
За його словами, пропонується, щоб Україна до кінця жовтня оплатила $ 2 млрд за раніше поставлений газ, а до кінця року – ще $ 1,1 млрд. При цьому на умовах передоплати протягом шести місяців Росія поставить Україні 5 млрд. кубометрів газу за ціною $ 385 за 1 тис. кубометрів.
У той же час, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, Україна і ЄС не вдалося домовитися з Росією про механізм формування ціни на газ. Україна наполягає на ринковому механізмі, а РФ відстоює механізм односторонніх “знижок”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас