Криза в Україні не приведе до війни між Росією і НАТО - впевненний Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в Україні не приведе до війни між Росією і НАТО - впевненний Обама

Світ
831
Президент США Барак Обама виключив ймовірність військового конфлікту між НАТО та Росією в світлі української кризи.
“Ми не шукаємо конфронтації”, – підкреслив глава американської держави в інтерв’ю телеканалу CBS. Разом з тим Обама повідомив, що Вашингтон працює над тим, “щоб додати впевненості союзникам по НАТО на передовій лінії, в тому числі таким маленьким, як країни Балтії”. Він також зазначив, що військова конфронтація можлива тільки у випадку російської агресії щодо одного з членів Північноатлантичного альянсу.
Американський президент висловив упевненість в тому, що зараз існують можливості політичного вирішення кризи в Україні. Він також підтвердив наявність угоди, за якою Росія продовжить поставки газу в Україну. “Цієї зими вони не замерзнуть”, – зауважив Обама, маючи на увазі українських громадян. На його думку, проблеми України не вдалося б вирішити, якби США не зайняли тверду позицію щодо неправомірних політичних дій Росії.
Обама заявив, що його стосунки з президентом РФ Володимиром Путіним “завжди носили діловий характер”. Він визнав, що політичний курс щодо України і пропаганда російських ЗМІ принесли російському лідерові популярність серед населення. При цьому президент США додав, що політика Кремля “дуже несприятлива для економіки і майбутнього Росії”.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас