МВФ видасть Африці $ 130 млрд на боротьбу з Ебола — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ видасть Африці $ 130 млрд на боротьбу з Ебола

Кредит&Депозит
890
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила виділення $ 130 млрд в якості підтримки боротьби з вірусом Ебола, який лютує в Західній Африці. Фінансова допомога буде розподілена між Гвінеєю, Ліберією та Сьєрра-Леоне.
Це допоможе покрити частину безпосередніх фінансових потреб, які нині оцінюються в $ 100 млн для кожної країни, говориться в повідомленні МВФ.
“Ця гуманітарна криза також може мати глибокі економічні наслідки”, – заявила Крістін Лагард, директор МВФ. Поширення вірусу може коштувати трьом країнам, в яких спостерігається найбільша кількість заражень, $ 809 млн, заявив Світовий банк 17 вересня.
Більше 2 600 осіб померли в результаті зараження вірусом Ебола в Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї з початку спалаху вірусу в грудні згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я. Захворювання являє собою загрозу світовій безпеці, заявив Барак Обама 16 вересня.
ЕБОЛА
Лихоманка Ебола – гостра вірусна висококонтагіозна хвороба, характеризується важким перебігом, високою летальністю і розвитком геморагічного синдрому. У 1976 р в Південному Судані та Північному Заїрі спалахнула епідемія геморагічної лихоманки. В Судані захворіло близько 300 осіб (померло 151), в Заїрі захворіло 237, з яких померло 211 чоловік. Було знайдено вірус в місцевості близько річки Ебола в Заїрі, звідси назва – лихоманка Ебола.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас