Новий смартфон дозволив BlackBerry скоротити збитки в II кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий смартфон дозволив BlackBerry скоротити збитки в II кварталі

Фондовий ринок
852
Виробник смартфонів BlackBerry відзвітував про фінансові показники за II квартал 2014 року, повідомивши про чистий збиток у розмірі $207 млн, або, згідно з розрахунками компанії з виключенням витрат на реструктуризацію, $0,02 на акцію. Опитані Reuters аналітики очікували на збиток в розмірі $0,16 на акцію. За аналогічний період минулого року збиток склав $965 млн, або $1,84 на акцію.
BlackBerry також повідомила про те, що продала постачальникам близько 2 млн примірників свого нового смартфона BlackBerry Passport. Новий пристрій розрахований в основному на підприємців і фінансистів – він має великий квадратний екран, на якому зручно розглядати таблиці і графіки. Хороші результати продажів BlackBerry Passport привели до того, що акції BlackBerry перед відкриттям торгів зросли в ціні на 4,6%.
BlackBerry, чиї телефони з фізичною клавіатурою отримали широку популярність на початку 2000-х років, останнім часом зазнавала сильного тиску з боку виробників смартфонів з сенсорним екраном, в першу чергу Apple і Samsung. До BlackBerry Passport останньою спробою повернути частку на ринку став запуск пристроїв з новою операційною системою Z10. Нова модель отримала позитивні відгуки, але компанії так і не вдалося відвоювати колишню популярність.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас